Tipy, jak nalákat hosty na zimní sezónu i bez sněhu

3 minutes reading

15. 1. 2023

Se zimním obdobím má většina z nás spojené zimní radovánky v čele s lyžováním. Letošní zima však nadšeným lyžařům nepřeje. Máme pro Vás pár tipů, jak nalákat hosty.

Hoteliéři by neměli propadat panice. Se zimním obdobím se pojí mnoho jiných zážitků, které můžete nabídnout a zajistit si tak zajímavou obsazenost.

Pobyt ve znamení detoxu

Průzkumy uvádějí, že až 75 % lidí si dává novoroční předsevzetí a většina z nich se týká zdravého životního stylu a péče o sebe. Pokud disponujete wellness nebo restaurací, připravte takovou speciální nabídku, která podpoří snahy o lepší životní styl vašich hostů. Odlehčené menu, bylinkové očistné čaje v nabídce, sauna se saunovací solí jako bonus, doporučení na procházky přírodou a mnoho dalších aktivit, které můžete v rámci ubytovacího zařízení nabídnout. Je jen na Vás jaký netradiční balíček vymyslíte a který zaujme svojí odlišností. V systému Better Hotel pak můžete balíčky jednoduše vytvořit.

Zábava pro rodiny s dětmi

Všechny rodiny s dětmi školního věku řeší stejný problém – co podniknout s dětmi
v době jarních prázdnin. Zde je třeba zdůraznit, že ne všichni jsou fandové do lyžování. A proto se zaměřte na doprovodný program pro děti. Nabídněte svým malým hostům dárek při příjezdu, vyzdvihněte dětský koutek a nebojte se připravit tvořivé odpoledne pod vedením vašeho týmu. Pro rodiče bude představa spokojených a zabavených dětí vždy velmi lákavá.

Vidina bohatého programu

Zkuste myslet i na ty, kteří chtějí zkrátka na pár dnů vypnout hlavu a poznat něco nového. Připravte seznam zajímavých aktivit v okolí – výstava v místní galerii, vyhlášená gastro místa z průvodce Lukáše Hejlíka, divadlo či muzeum. Možná se nakonec budete divit, kolik hostů dá přednost poklidnému zimnímu objevování před davovým šílenstvím letních měsíců.

Horká odměna k pobytu

V maličkostech je síla, která rozhoduje o vašem úspěchu. Proto připravte svým hostům jako pozornost k pobytu „signature“ horký nápoj, který jim zpříjemní dny strávené ve vašem zařízení a umocní kouzlo zimních měsíců. Jsou to drobnosti, které sice nepřesvědčí k rezervaci, ale potěší během pobytu. A to se počítá, protože spokojený host je ve finále tou nejlepší reklamou a nejefektivnějším distribučním kanálem.

Jaroslava Juříčková & Better Hotel

www.spokojenypodnik.cz

Sdílet článek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Související články

Move your business to an entire new level.

Submit your inquiry and order a trial version of the system for 30 days for free! 

Try Better Hotel for 30 days.
Free and without a credit card!

Within 24 hours after sending the form, our sales representative will contact you and arrange a system demonstration date with you.