Hotelové postcovidové trendy, bez kterých se neobejdete!

7 minut čtení

25. 10. 2021

Barbora Vojtová

Kino s popcornem na pokoji, koupelna jako lázně, open-air bar nebo bylinková zahrada? Zkrátka bezkontaktní provoz a nové koncepty - to jsou aktuální trendy na postcovidové hotelové scéně. Cestovní ruch prochází svou katarzí. Hosté mění chování, nároky a priority. Co bylo dříve v kurzu, je dnes pasé. Vznikají nové trendy. Jaké jsou?

Bezkontaktní servis, větší důraz na hygienu, zaměření na zdraví a související nabídka wellness procedur či sportovního vyžití. To je jen malý výčet toho, jaký směr nabral postcovidový trh. Lidé začínají opět cestovat, ale jsou přitom opatrní, často konzervativní a nechtějí zbytečně riskovat. I proto si pro svoji dovolenou vybírají ubytování, kde budou mít co nejmenší osobní kontakt s personálem. Pandemie nás také donutila přepnout do digitálního světa. A obratně jsme si na to zvykli.

Rychlý vývoj technologií tomu jde vstříc, takže i hosté chtějí co nejvíce záležitostí vyřídit online. Ideálně ještě předtím, než se na dovolenou vůbec vydají. Řadu úkonů za vás přitom může přebrat chytrý rezervační systém, pokud jej máte. Automatizované systémy totiž ušetří čas hostům i vám. A nejen to! V případě systému Better Hotel zredukujete čas i náklady také v dalších činnostech, které s provozem ubytovacích zařízení souvisí. Chcete bezkontaktní a plně automatizovanou komunikaci, online check-in/ check-out, check-in kiosk, bezkontaktní klíčové systémy, housekeeping a další? S Better Hotelem může být!

INVESTOVAT & UŠETŘIT

Stát se atraktivní pro své potenciální zákazníky i stálé hosty znamená neusnout na vavřínech, adaptovat se na jejich nová očekávání a nabídnout jim je v kreativní formě dle jejich individuálních potřeb. Které ale musíte znát. Péče o klienta neznamená vyplnit s ním příjezdový formulář, ale zjistit a zapamatovat si to, co má rád a to mu nabídnout. O co víc si myslíte, že musíte šetřit, o to víc musíte investovat. Ale chytře, protože není prostor pro další ztráty. Better Hotel vyvinul geniálně jednoduchý hotelový a restaurační systém, který se umí přizpůsobit vašemu podnikání. Nemusíte mít zrovna hotel, ale i v penzionu či apartmánech je potřeba efektivně evidovat a koordinovat veškeré související procesy. Ideálně v jedné databázi a navíc s mnoha efekty jako je například nezbytné napojení na další prodejní kanály, pravidelné aktualizace a nebo právě monitoring hosta.

EKOLOGIE & ZÁŽITKY

Tím, že budete znát vašeho hosta, budete vědět co mu nabídnout. Veškeré údaje o něm budete mít kdykoli k dispozici na jednom místě, v moderním softwarovém systému Better Hotel. Hosté si dnes chtějí mnohem častěji objednávat jídlo na pokoj, namísto návštěvy hotelové restaurace. Mnohem déle než dříve pobývají ve svém pokoji a v jednom hotelu, kde díky tomu využijí mnohem více servisu, který pro ně ale musíte mít připravený nad rámec běžných služeb. Řada hostů si dnes ruší každodenní úklidovou službu a nechají si uklízet buď každý druhý den nebo vůbec. Je to nejen kvůli minimalizaci kontaktu s cizími lidmi, ale i kvůli jejich většímu důrazu na udržitelnost.

A právě ekologie a ohleduplnost k životnímu prostředí jsou dalším trendem, který se vlivem pandemie akcentoval. I podle úrovně udržitelnosti si budou hosté v budoucnu vybírat své ubytování. Stejně tak podle zážitků, které podnik nabízí. Vytvořte hostům koupelny v duchu lázní, zaměřte se na kultivaci venkovního prostoru a nabídněte jim střešní bar či bazén nebo bylinkovou zahradu na terase. Připravte pro své hosty na jejich pokoji kino s donáškou popcornu. Nabídněte jim vaše aktivity, které budete přenášet online – ranní jóga? Proč ne, každý ať si vybere místo, kde ji bude praktikovat dle online přenosu z hotelového fitness studia.

Zaměřte se na bezkontaktní zážitky pro hosty, ušetřete je byrokratických úkonů, které vyřiďte online ještě před jejich příjezdem a nabídněte jim mobilní check-in a check-out nebo take-away jídlo z vaší hotelové restaurace. Investujte do chytrých řešení a tím začnete více času investovat do hosta, protože bezkontaktní provoz hotelu znamená mít více času na své hosty. A to je podle všeho cesta, kudy se nyní vydat.

Sdílet článek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Související články

Move your business to an entire new level.

Submit your inquiry and order a trial version of the system for 30 days for free! 

Try Better Hotel for 30 days.
Free and without a credit card!

Within 24 hours after sending the form, our sales representative will contact you and arrange a system demonstration date with you.