Kvalitní databáze hostů pro lepší zacílení reklamy

5 minut čtení

19. 7. 2022

Chcete hostům na email posílat informace o pravidelných akcích a sezónních nabídkách? Zkontrolujte Vaši databázi, připravte kampaň a odesílejte..

Jak zajistit kvalitní databázi?

Základním pravidlem je získat od hosta jeho emailovou adresu. Jakmile máte email hosta a jeho souhlas se zasíláním marketingových sdělení, můžete se začít zaobírat tím, co a jak mu poslat. 

Jak ale co nejjednodušeji zajistit, že bude každý host svoji emailovou adresu vyplňovat a že ji v databázi nebudete mít uvedenou chybně či dokonce duplicitně? 

Jak získávat emaily hostů

  1. Proškolte personál – pokud děláte check-in s hostem na recepci, můžete Vy nebo Váš personál adresu od hostů vyžádat a rovnou uložit do jeho kontaktní karty.
  2. Využívejte klientský portál a zasílejte hostům odkaz na online check-in – při vstupu do klientského portálu, který máte k dispozici u každé rezervace
    v systému Better Hotel, je host vyzván k vyplnění vlastní emailové adresy.
  3. Propagujte a upřednostňujte přímé rezervace z webu – v rámci přímé rezervace Vám host svoji emailovou adresu vyplní do formuláře a ta se propíše přímo do jeho kontaktu v rezervaci.
  4. Spusťte si na webu přihlášení k odběru novinek – s nabídkami nemusíte oslovovat jen hosty, kteří u Vás již bydleli, nabídněte novinky i Vašim fanouškům a příznivcům, kteří čekají na tu správnou chvíli, kdy se k Vám vydat.

Pozor na rezervace z portálů přes channel manager

Je třeba mít na paměti, že portály nikdy neposílají v rezervaci vlastní emailové adresy hostů, ale pouze dočasné emaily vytvořené účelně pro komunikaci k dané rezervaci. U hostů, kteří rezervovali na portálech, musíte jejich adresy vyžádat a vložit do jejich karty kontaktu v systému. Nebo je to necháte doplnit samotné, jen jim zašlete odkaz na klientský portál. 

Efektivní správa databáze kontaktů

Dalším logickým krokem je pravidelná kontrola a správa Vaší databáze. V systému Better Hotel máte k dispozici pokročilé nástroje pro management kontaktů hostů
a firemní klientely, které Vám velice usnadní tuto činnost.

Zkontrolujte úplnost databáze a odstraňte duplicity

Nejdříve se přesvědčte, že máte všechny kontakty na jednom místě a právě tam o ně pečujte.

Dále je dobré vyhledat
a odstranit neplatné a duplicitní záznamy. Díky nové funkci
v systému Better Hotel na pár kliknutí odhalíte a sjednotíte duplikované kontaktní karty
a dáte vše do pořádku. Více
o tom, jak se zbavit duplicit se dozvíte v centru nápovědy.

Využijte informace, které o klientech ukládáme

Správu a další využití kontaktů za účelem přilákání hostů, maximalizace počtu přímých rezervací a zvýšení průměrné hodnoty rezervace Vám usnadní: 

  • segmentace a vytváření skupin kontaktů – umožní lépe zacílit kampaně
    a efektivně pracovat s cennými kontakty
  • historie rezervací a kontaktů, počet a hodnota odbydlených rezervací – usnadní tvorbu nabídek na míru každé skupině klientů a maximalizovat tak hodnotu průměrné rezervace, kterou realizují
  • interní hodnocení kontaktu – ideální odlišení VIP hostů a věrných klientů
  • věrnostní program a kreditová peněženka – v návaznosti na nabídky lze využít jako alternativu ke klasickým způsobům úhrady
  • napojení na aplikaci kdopříjel.cz – pomůže Vám naopak vyhnout se kontaktu
    s problémovými hosty

Pokud Vás funkce systému zaujala a chtěli byste si ji zdarma vyzkoušet v demo verzi systému, neváhejte a kontaktujte nás.

Sdílet článek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Související články

Move your business to an entire new level.

Submit your inquiry and order a trial version of the system for 30 days for free! 

Try Better Hotel for 30 days.
Free and without a credit card!

Within 24 hours after sending the form, our sales representative will contact you and arrange a system demonstration date with you.